OSJEČKOJ TELEVIZIJI REGIONALNA KONCESIJA NA 12 GODINA!

Odlukom Vijeća za elektroničke medije Osječka televizija dobila je koncesiju za rad na području Digitalne regije D1 koja obuhvaća Osječko - baranjsku, Vukovarsko - srijemsku i dio Brodsko posavske županije. Riječ je o 557.000 potencijalnih gledatelja kojima se signal Osječke televizije emitira s odašiljača Belje i Bornici na 21.kanalu (474 MHz) DVB-T-a.

Pročitajte više...

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Osijek protiv poskupljenja grijanja
I gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo suprostavlja se prijedlogu iz HEP toplinarstva o podizanju cijene grijanja za 37 %. Ako građani svoje kućne proračune racionaliziraju, a lokalne uprave svoje, onda očekujemo i od HEP toplinarstva da provede racionalizaciju, a ne da se njihovo loše poslovanja prebija preko građana, rekao je Bubalo. Očekuje da i Vlada primjereno reagira kroz zakonsku regulativu, a iz osječke Gradske uprave također je poslan apel hrvatskoj energetskoj regulatornoj  agenciji. Inače, uz veto svih gradskih uprava grijanje neće moći poskupjeti, jer pristanak lokalnih samouprava jedan je od nužnih uvjeta.

“Beli Manastir – solarni grad”
Beli Manastir – solarni grad, naziv je projekta koji bi mogao zaživjeti u jedinom baranjskom gradu u skoro vrijeme. Riječ je o ponudi za postavljanje fotonaponskih panela i elektrana na šest objekata u vlasništvu grada, koji bi nakon 14 godina pripali Gradu. Ovom temom otvorena je današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira. Među pitanjima vijećnika ističe se ono o izgradnji i postavljanju spomenika na središnjem gradskom trgu za koji je rečeno kako je izrada u tijeku, te da će samo biti montiran na Trg i to uoči Dana grada. 10 do 15 Baranjaca moglo bi naći posao u poslovnoj zoni bude li odobren projekt tvrtke Energospektar koja bi gradila tvornicu gaziranih i negaziranih sokova, te to

Europski tjedan kretanja
Osječka Osnovna škola August Šenoa uključila se u obilježavanje Europskog tjedna kretanja. Učenici četvrtih razreda spomenute škole raznim su aktivnostima danas na osječkoj promenadi obilježili spomenuti tjedan. Biciklima su vozili poligon, igrali Ozzo igricu kako bi skrenuli pozornost na važnost zaštite ozonskog omotača. Izložili su i svoje likovne radove na kojima prikazuju prometna sredstva iz budućnosti koja ne zagađuju okoliš. Inače, Europski tjedan mobilnosti obilježava se od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije s ciljem da se potakne javnost o potrebi akcije protiv zagađenja okoliša uzrokovanog motoriziranim prometom u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.

OSTV Marketing

Društvene mreže

 

Pridružite nam se na Facebook-u! Pratite OSTV na Twitter-u!