OSJEČKOJ TELEVIZIJI REGIONALNA KONCESIJA NA 12 GODINA!

Odlukom Vijeća za elektroničke medije Osječka televizija dobila je koncesiju za rad na području Digitalne regije D1 koja obuhvaća Osječko - baranjsku, Vukovarsko - srijemsku i dio Brodsko posavske županije. Riječ je o 557.000 potencijalnih gledatelja kojima se signal Osječke televizije emitira s odašiljača Belje i Bornici na 21.kanalu (474 MHz) DVB-T-a.

Pročitajte više...

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Spaljivanje droge
Nešto više od pola tone droge, tržišne vrijednosti približno 80 milijuna kuna, spaljeno je danas u Tvornici Našice cement. Riječ je o šestom spaljivanju u ovoj tvornici, osmom ukupno, a u protekle je 4 godine spaljeno sedam tona. Droga je prikupljena u 5,377 kaznenih predmeta čije su presude postale pravomoćne, a u skladištima je još približno tri tone koje čekaju završetak sudskih procesa. U spomenutih pola tone droge bilo je približno stotinu kilograma heroina, 25 kilograma kokaina, a ostalo su marihuana i tablete.

120. obljetnica kapelice Gospe od hrasta
Na Malu Gospu 1892. godine vukovarski gvardijan Josip Kverkvarić blagoslovio je tek izgrađenu kapelicu Gospe Marije, popularno nazvane Gospe od hrasta u Vukovaru. Od 1914., uz tri ratna prekida, svake godine Gospi hodočaste brojni Vukovaci dajući zavjete za izbavljenje od krive osude i smrtne kazne. Ove je godine obilježena 120. obljetnica izgradnje kapelice. Misno slavlje predvodio je gvardijan  Franjevačkog samostana u Borovu naselju Vjenceslav Janjić moleći, zajedno s vjernicima, za sve nepravedno optužene i zatočene hrvatske branitelje, posebice generale u Hagu.

Hrvatski olimpijski dan
U Osijeku je pod geslom 'Brže, više, jače' obilježen Hrvatski olimpijski dan. Proslava olimpizma i sporta u Hrvatskoj se organizira svake godine 10.rujna povodom osinivanja Hrvatskog olimpijskog odbora 1991.godine. Bogat sportski program održan je na nekoliko lokacija u Osijeku, a okupio je oko 1500 djece koja treniraju neki od sportova. Središnje otvaranje manifestacije na Srednjoškolskom igralištu došli su pozdraviti najuspješniji osječki sportaši, među kojima i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 David Šain.

OSTV Marketing

Društvene mreže

 

Pridružite nam se na Facebook-u! Pratite OSTV na Twitter-u!